Táplálkozás

A legfontosabb "élelmiszerek", melyekre egészségünk érdekében aktív életünkhöz, sportolásunkhoz a megnövekedett igénybevétel miatt szükségünk van.
Rendezés:

A táplálékkiegészítőket azért hozták létre, hogy azokat a tápanyagok pótolja, melyekből a normál táplálkozás során nem fogyasztunk eleget. A kiegészítők közé tartoznak a vitaminok, ásványi anyagok, rostok, zsírsavak, aminosavak.

Jelen esetben leginkább sportélelmiszer. Fontossága nem kérdéses, hiszen jó közérzetünk, teljesítő képességünk növelése, valamint szervezetünk regenerációjának alapköve.

A normális, hétköznapi életben is egyre nagyobb szükség van rá, hiszen az általános élelmiszerek beltartalmi értékének csökkenésével vitaminhiányos, ásványi sós, vagy aminosav hiányos állapot is létrejöhet.

A sportolóknál - akár amatőr, akár profi sportolóról beszélünk - ez fokozottabban is igaz lehet. Főképpen azért, mert az intenzívebb erőkifejtésnél több kell mindenből. Vitaminokból, ásványi anyagokból, fehérjékből stb. azért, mert egyszerűen többet használunk belőle. Ehhez még hozzá jön egy méregtelenítési folyamat is, az izzadás. Verejtékezésünkkel szintén fontos anyagokat vesztünk. Amennyiben ezt nem pótoljuk, mondhatjuk, hogy a szervezet "felfalja" saját magát, mert a működéséhez szükséges anyagokat saját magából pótolja. Zsírtartalékainkból, izmainkból, végül ha mindből kifogyott, csontjainkból. Összefoglalásképpen olyan étrend-kiegészítők, melyek segítenek számunkra, hogy megnövekedett vitamin, szénhidrát, fehérje, ásványanyag igényünket megfelelően pótolni tudjuk.