Üdvözlünk a Futashoz.hu webáruházban!

Futáshoz.hu Bt

Webáruházunk megalakulásának éve 2013.

A Futáshoz.hu webáruházat és boltot Horváth Jenő ultrafutó azzal a nem titkolt céllal hozta létre, hogy a több mint 190,000 kilométert lefutott ultrafutó pályafutásának elmúlt 30 évében szerzett tapasztalataival segítse a kocogás, és a futás szerelmeseit. Rendelkezésére áll mindazoknak, akik kíváncsiak az apró praktikákra, vagy a nagyobb titkokra. Hitvallása:  "A mozgás egy egészséges életforma, melyet mindenki a saját maga tehetségének és habitusának megfelelően, magára- és szeretteire nézve kötelezőnek kellene, hogy vegyen"

 Ezért:

 „..te csak fuss, a többit mi adjuk..”

Miért érdemes futócipő webshopunkat választanod?

Miért érdemes futócipő webshopunkat választanod?A futás az egyik legnépszerűbb sport az emberek körében, nem véletlenül, ugyanis az egyik leghatékonyabb edzésformának számít, amivel látványos eredmény érhető el. Ahhoz, hogy a futás valóban élvezetes legyen és az egyén képes legyen mozgás közben a maximumot nyújtani, nagyon fontos a ruházat megfelelő kiválasztása, kiemelt figyelmet fordítva a futócipőre. Ha ezzel Te is tisztában vagy, viszont nem tudod, hogy hol találhatnál rá egyszerűen és könnyedén a tökéletes felszerelésre, fedezd fel futócipő webshopunkat!

Futócipő webshopunkban olyan termékeket találhatsz, amelyekkel a futás nem jelenthet kihívást, bármekkora távot is szeretnél teljesíteni. A választékunkban megtalálható lábbelik minden olyan kritériumnak megfelelnek, amelyek manapság felmerülnek velük kapcsolatban, garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni bennük!

A futócipőn kívül a ruházat sem elhanyagolható szempont, ha rendszeres futásról van szó. Futócipő webshopunkban kényelmes és divatos ruházati termékeket találhatsz, amelyekben öröm sportolni.

Ezen kívül számos hasznos termékkel várunk futócipő webshopunkban, tőlünk akár a teljes felszerelésedet is beszerezheted! Ha további kérdéseid lennének termékeinkkel kapcsolatban, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Horváth Jenő

Sport: ultrafutás

   

1976 óta, 42 éve sportolok versenyszerűen.

17 év labdarúgás mellett, 2 év ökölvívás Papp László vezetése alatt az Óbuda SE-ben, 3 év kajak a BKV Előre Sc-ben, 1 év kajak az Elektromosban, 7 év harcművészet (full kontact karate, Ving Tsun kung fu) többek között a független harcművészetek szövetségében, majd 1987-től ultrafutás is.

Több sportágban is álltam dobogón, de igazán az ultrafutás ragadott meg. Ennél a sportnál nem csak a tökéletes fizikai felkészültség számít, hanem a következetesség, a türelem, és a mély koncentráció, ami olykor 48 órán keresztül vagy még tovább tart. 3 ultrafutó volt rám nagy hatással. Csorba Simon László festőművész, akinek ez a sportág sokat köszönhet. Olyan futók kezdtek a keze alatt, mint Vass Márta, Pető István, Lőw Andris és sokan mások. Sipos István a legnagyobb magyar multidays futó, aki több világrekord mellet, Transz-Amerika győzelmével, az 5000 kilométeres világrekordjával, a leghosszabb pihenőnap nélküli futás világrekordjával (20.203,95 km) és világranglista vezető pozíciójával egyedülálló teljesítményt tudhat maga mögött. Frank Tibor, akinek Andok béli, sivatagi és egyéb extrém futásai magával ragadtak.

 A nehéz versenyek, a kölcsönös segítség, napjainkra mindhármukkal immáron több évtizedes barátsággal ajándékozott meg. Sokat tanultam tőlük az elmúlt közel 30 év alatt a futásról. Az elején sokszor voltam utolsó, majd később első.

 Futottam maratonit 2:56-ra, 50 km-et 3:32-re. Voltam harmadik 12 órán, első 24 órán, nyertem Kölnben 48 órát, voltam csapatban első, a  48 órás világkupán Brno-ban. 6x teljesítettem a Bécs – Budapest futóversenyt, ebből 2x (2001-2012) non-stop 48 óra alatt. Voltam harmadik Dunamenti-szupermaratonin, a 160 kilométeres Transz-Moravián (2012), és az angliai Oxfordban (2013) 48 órás futásban. Emellett számtalan Kinizsi 100, Mátra-bérc, Gerecse 50 teljesítését tudhatom magam mögött. 2001-ben sporteseményen történt önzetlenségemért Fair-play díjat kaptam Sopron Város Polgármesteri Hivatalától. Alapító tagja vagyok, az Ultrafutók Magyarországi szövetségének és az Unixsportnak, amit 18-évig vezettem (jelenleg EMU) 9 évig főszervezője voltamk a Kisbéri 50 - 100 km-es Simon László emlékversenynek, mely már 8x volt országos bajnokság, valamint 2011-től 2018-ig az EMU 6 napos Ultramarathon World Trophy-nak, mely 4 év után mára a világ legszínvonalasabb és legsikeresebb 6 napos versenye lett. Vezetésem alatt a rendezvényen 2019-g tartó időszakában 27 világrekord és 144 nemzeti rekord születet!

 Miért is futunk?

„Azért futunk, hogy egészségesek maradjunk. A sport közben fellépő kisebb nagyobb sérüléseinkkel együtt, még mindig jobban élünk, mint azok, aki életmódjukból és mozgáshiányukból adódóan, mozgásszervi, keringési és egyéb betegségekkel küzdenek.”

Video interjú a Bécs-Budapest non-stop lefutása közben közben:        https://www.youtube.com/watch?v=OVShpB7GVy0 

Bécs-Budapest non-stop lefutása, beszámoló:  http://files.greifen0.webnode.hu/200000143-729cb73b5f/Becs_Budapest_non_stop_futas.pdf

Transz-Morávia 161 km terepfutás beszámolója :  http://files.greifen0.webnode.hu/200000142-eb590ed47c/TMMTR_160km_futas_beszamolo.pdf