Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Rólunk

Futáshoz.hu Shop és webbolt.

Webáruházunk (korábban Hunrun.com ) létrejöttének éve  2013. Shopunk nyitásának éve 2017.

A Futáshoz.hu webáruházat és boltot Horváth Jenő ultrafutó azzal a nem titkolt céllal hozta létre, hogy a több mint 190,000 kilométert lefutott ultrafutó pályafutásának elmúlt 32 évében szerzett tapasztalataival segítse a kocogás, és a futás szerelmeseit. Rendelkezésére áll mindazoknak, akik kíváncsiak az apró praktikákra, vagy a nagyobb titkokra. Elsődlegesnek tartja, hogy a mindennapi táplálkozás minősége és azok kiegészítése az, ami hosszútávon egészségben tartja az embert a nagyobb teljesítmények közepette is.

Hitvallása:  "A mozgás egy egészséges életforma, melyet mindenki a saját maga tehetségének és habitusának megfelelően, magára- és szeretteire nézve kötelezőnek kellene, hogy vegyen"

 Ezért:  „..te csak fuss, a többit mi adjuk..”

 

Sportpályafutás

Horváth Jenő

Sport: ultrafutás

Támogatóim, akiknek az elmúlt 32 év ultrafutó sikereit köszönhetem:

Unix Autó Kft. - Zombori Antal,    Biyo Product Kft. - Dr. Bérci István,     Kaeser Kompressoren Kft. - Várkonyi Norbert      

                                                                                        

      

1976 óta, 43 éve sportolok versenyszerűen.

17 év labdarúgás mellett, 2 év ökölvívás Papp László vezetése alatt az Óbuda SE-ben, 3 év kajak a BKV Előre Sc-ben, 1 év kajak az Elektromosban, 7 év harcművészet (full kontact karate, Ving Tsun kung fu) többek között a Független Harcművészetek Szövetségében, majd 1987-től ultrafutás is.

Több sportágban is álltam dobogón, de igazán az ultrafutás ragadott meg. Ennél a sportnál nem csak a tökéletes fizikai felkészültség számít, hanem a következetesség, a türelem, és a mély koncentráció, ami olykor 48 órán keresztül vagy még tovább tart. 3 ultrafutó volt rám nagy hatással. Csorba Simon László festőművész, akinek ez a sportág sokat köszönhet. Olyan futók kezdtek a keze alatt, mint Vass Márta, Pető István, Lőw Andris és sokan mások. Sipos István a legnagyobb magyar multidays futó, aki több világrekord mellet, Transz-Amerika győzelmével, az 5000 kilométeres világrekordjával, a leghosszabb pihenőnap nélküli futás világrekordjával (20.203,95 km) és világranglista vezető pozíciójával egyedülálló teljesítményt tudhat maga mögött. Frank Tibor, akinek Andok béli, sivatagi és egyéb extrém futásai magával ragadtak.

 A nehéz versenyek, a kölcsönös segítség, napjainkra mindhármukkal immáron több évtizedes barátsággal ajándékozott meg. Sokat tanultam tőlük az elmúlt közel 30 év alatt a futásról. Az elején sokszor voltam utolsó, majd később első.

 Futottam maratonit 2:56-ra, 50 km-et 3:32-re. Voltam harmadik 12 órán, első 24 órán, nyertem Kölnben 48 órát, voltam csapatban első, a  48 órás világkupán Brno-ban. 6x teljesítettem a Bécs – Budapest futóversenyt, ebből 2x (2001-2012) non-stop 48 óra alatt. Voltam harmadik Dunamenti-szupermaratonin, a 160 kilométeres Transz-Moravián (2012), és az angliai Oxfordban (2013) 48 órás futásban. Emellett számtalan Kinizsi 100, Mátra-bérc, Gerecse 50 teljesítését tudhatom magam mögött. 2001-ben sporteseményen történt önzetlenségemért Fair-play díjat kaptam Sopron Város Polgármesteri Hivatalától.

Alapítója vagyok, az Ultrafutók Magyarországi szövetségének és az Unixsportnak, amit 19 évig finanszíroztam és vezettem (jelenleg EMU) 9 évig főszervezője voltam a Kisbéri 50 - 100 km-es Simon László emlékversenynek, mely már 8x volt országos bajnokság, valamint 2011-től az EMU 6 napos Ultramarathon World Trophy-nak, mely 4 év után mára a világ legszínvonalasabb és legsikeresebb 6 napos versenye lett. Vezetésem alatt a rendezvény 2019-ig tartó időszakában 29 világrekord és 167 nemzeti rekord született!

 Miért is futunk?

„Azért futunk, hogy egészségesek maradjunk. A sport közben fellépő kisebb nagyobb sérüléseinkkel együtt, még mindig jobban élünk, mint azok, aki életmódjukból és mozgáshiányukból adódóan, mozgásszervi, keringési és egyéb betegségekkel küzdenek.”

Video interjú a Bécs-Budapest non-stop lefutása közben közben:        https://www.youtube.com/watch?v=OVShpB7GVy0 

Bécs-Budapest non-stop lefutása, beszámoló:  http://files.greifen0.webnode.hu/200000143-729cb73b5f/Becs_Budapest_non_stop_futas.pdf

Transz-Morávia 161 km terepfutás beszámolója :  http://files.greifen0.webnode.hu/200000142-eb590ed47c/TMMTR_160km_futas_beszamolo.pdf