Silva Scout XT fejlámpa 37693

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Fejlámpa, melyet futáshoz és outdoor tevékenységhez ajánlunk!
Elérhetőség: Elfogyott
Szállítási díj: 700 Ft
Kívánságlistára teszem
Szín
-
13.900 Ft 10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA) Kedvezmény: -2.910 Ft -21%
Menny.:db
Silva Scout XT fejlámpa 37693
13.900 Ft 10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA) Kedvezmény: -2.910 Ft -21%
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Termék paraméterek

Listaár: 12,500 Ft (€40)
   
Áramforrás: 3 db AAA elem, vagy Ni-Mh akku
Felhasználási terület: futás, túrázás
Fényáram: 320 lumen
Hatótáv: 65 m
Vízállóság: IPX5 mérsékelten vízálló
Elem élettartam: 25-65 óra használat módjától függően
Cikkszám: 37693
 
 

  • könnyű
  • Silva Intelligent Light
  • vízálló

Az Active sorozat inspirálta az új Scout fejlámpa-családot, elődjénél erősebb fénnyel. Túrázáshoz, kempingezéshez tökéletes úti társ. Megbízható és tartós, esőben is használható. Jobb lett az elemtartó, javult a kezelhetősége, függőleges szögének állítása is simább lett. Fénye erősebb az alapmodellnél. Kikapcsoláskor jelzi, ha kezd lemerülni az akku vagy elem. Minden szabadtéri kalandodnál veled lehet.

Világítási módok

  • teljes fényerő
  • kis fényerő
  • villogás
  • vörös fény

Mit is jelent ez az Intelligent light - azaz intelligens fény?

A következőket:

  • Amikor egy normál tölcsérszerű fénnyel van dolgunk, akkor a fény kúpjában a palást dőlésszögét tudjuk változtatni ha messzebbi fényt szeretnénk - ekkor lesz egy pontszerű kis területet bevilágító, de nagyon távolra is világosságot adó fénynyalábunk. Ez akkor jó ha valamit a távolban keresünk, azaz be kell villantani egy magaslest, egy tornyot vagy egy tájfutóbóját.

Mi ekkor a hátrány? A közeli dolgokat csak úgy látjuk, ha a lámpát a lábunk elé, a kezünk elé vagy a bicikli kormányára a kilométerórára irányítjuk. És akkor mi lesz? A közeli dolgokat pásztázással nagy fényerőben látható, de a fény ami kijön a lámpából az visszajön a szemünkbe. Kell ez nekünk amikor odébb vak sötét van? A pupillánk összeszűkül és káprázni fog a szemünk, majd eltelik legalább 10-15 másodperc mire ismét a normál sötéthez és a lámpa messzi fényéhez szokik. Na ez a nem intelligens fény - mert nekünk kell intelligensnek lenni, mikor hova irányítjuk az erős fényt.

  • Ha azt akarjuk hogy a közeli dolgokat a látómezőnkben lássuk, a messzi dolgokat meg az ultra erős fénynyalábban, akkor kell nekünk az intelligens fény amit a Silva kifejlesztett. Ez abból áll, hogy az erős Power Led fénycsóva ami 10°-os látómezőben ad fényt 45 méteren (ez kb. 15-16 méter széles a 45 méteren) ami elegendő nekünk a normál haladáshoz, akár futva akár kerékpárral maximum 20 km/óra sebességig, és a két kis klasszikus fehér Led ad 5-8 méteres 180°-os fényt (környezeti sötétségtől függően), ami arra elég, hogy a kilométer órát lámpa odafordítás nélkül is lássuk a kormányon vagy a térképet a kezünkben tartva "vakulás" nélkül is olvasni tudjuk, de ha a lábunk elé nézünk akkor is lássuk az aktuális hepét és hupát. :)
  • Szóval ez az az intelligencia, ami segít az éjszakai túrában, futásban vagy kerékpározásban.

Márka Silva

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók