Silva Scout 2 fejlámpa 37859

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Mindenféle szabadtéri sporthoz jól használható, tartós, megbízható, csöndes esőben is használható fejlámpa.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 700 Ft
Kívánságlistára teszem
Szín
-
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Silva Scout 2 fejlámpa 37859
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Termék paraméterek

Listaár: 10.500 Ft (€29)
   
Áramforrás: 3 db AAA elem (tartozék)
Felhasználási terület: futás, túrázás és bármire is
Fényáram: 220 lumen
Hatótáv: 50 m
Vízállóság: IPX5 mérsékelten vízálló
Elem élettartam: 40-70 óra használat módjától függően
Súly: 51 g (elemekkel együtt 84 g)
Vízállóság: IPX5

  • könnyű
  • Silva Intelligent Light
  • széles szilikonos kényelmes fejpánt

Mindenféle szabadtéri sporthoz jól használható, tartós, megbízható, csöndes esőben is használható fejlámpa. 220 lumenes fényereje 50 méteres távolságig ad jó megvilágítást, ami már gyorsabb mozgáshoz is megfelelő.

Világítási módok

  • teljes fényerő
  • kis fényerő
  • villogás

Mit is jelent ez az Intelligent light - azaz intelligens fény?

A következőket:

  • Amikor egy normál tölcsérszerű fénnyel van dolgunk, akkor a fény kúpjában a palást dőlésszögét tudjuk változtatni ha messzebbi fényt szeretnénk - ekkor lesz egy pontszerű kis területet bevilágító, de nagyon távolra is világosságot adó fénynyalábunk. Ez akkor jó ha valamit a távolban keresünk, azaz be kell villantani egy magaslest, egy tornyot vagy egy tájfutóbóját.

Mi ekkor a hátrány? A közeli dolgokat csak úgy látjuk, ha a lámpát a lábunk elé, a kezünk elé vagy a bicikli kormányára a kilométerórára irányítjuk.
És akkor mi lesz? A közeli dolgokat pásztázással nagy fényerőben látható, de a fény ami kijön a lámpából az visszajön a szemünkbe. Kell ez nekünk amikor odébb vak sötét van? A pupillánk összeszűkül és káprázni fog a szemünk, majd eltelik legalább 10-15 másodperc mire ismét a normál sötéthez és a lámpa messzi fényéhez szokik. Na ez a nem intelligens fény - mert nekünk kell intelligensnek lenni, mikor hova irányítjuk az erős fényt.

  • Ha azt akarjuk hogy a közeli dolgokat a látómezőnkben lássuk, a messzi dolgokat meg az ultra erős fénynyalábban, akkor kell nekünk az intelligens fény amit a Silva kifejlesztett. Ez abból áll, hogy az erős Power Led fénycsóva ami 10°-os látómezőben ad fényt 45 méteren (ez kb. 15-16 méter széles a 45 méteren) ami elegendő nekünk a normál haladáshoz, akár futva akár kerékpárral maximum 20 km/óra sebességig, és a két kis klasszikus fehér Led ad 5-8 méteres 180°-os fényt (környezeti sötétségtől függően), ami arra elég, hogy a kilométer órát lámpa odafordítás nélkül is lássuk a kormányon vagy a térképet a kezünkben tartva "vakulás" nélkül is olvasni tudjuk, de ha a lábunk elé nézünk akkor is lássuk az aktuális hepét és hupát. :)
  • Szóval ez az az intelligencia, ami segít az éjszakai túrában, futásban vagy kerékpározásban.

Ruhaméret -
Márka Silva

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!