Pink, görgős kézi masszírozó henger skzgp

Átlagos értékelés: Nem értékelt

A kézi, nyeles, görgős SMR hengert használhatjuk bemelegítő vagy edzés utáni levezető gyakorlatokhoz is.

Kedvező méreténél fogva simán befér a csomagba és megbízható társként magaddal viheted.

Amikor nálad van, számíthatsz arra, hogy a legjobbat hozod ki izmaidból!

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 700 Ft
Kívánságlistára teszem
Szín
rózsaszín
2.990 Ft 2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA) Kedvezmény: -500 Ft -17%
Menny.:db
Pink, görgős kézi masszírozó henger skzgp
2.990 Ft 2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA) Kedvezmény: -500 Ft -17%
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Saját tapasztalat:

Szinte minden edzés, vagy nagyobb futás előtt ezzel adom meg az alaphangot izmaimnak. Mivel általában igen korán kelek, indulás előtt kíméletesen áthúzom vele az izmaimat. Egyrészt nagyon jó ébresztő az izmoknak, másrészt gyakorlatilag beindítja a nyirokrendszert, a vérkeringést és kisimítja az esetleges apró feszültségeket a fascia hálón. Edzés után is remekül segíti a regenerációt. A nehezen elérhető helyeken is gond nélkül tudom használni. ( Horváth Jenő ultrafutó) 

A 33 cm hosszú és 5 cm átmérőjű masszírozó rúd, amellyel a nehezen elérhető helyeken is könnyen átmasszírozhatod izmaidat. Felülete egy közepes keménységű, EVA hab, melynek kialakítása lehetővé teszi, hogy különböző intenzitású masszírozást végezz izomcsoportjaidon.

Az SMR egy mozaikszó, amely a „Self – saját”, „Myofascia – izompólyáink” és „Release – felszabadítása” szavak kezdőbetűiből jött létre.

A masszázshengert általában sportolók használják, hiszen izomzatuk lényegesen nagyobb igénybevételnek van kitéve. Az izomzatnak időre van szüksége, hogy regenerálódhasson és a fejlődés szempontjából nem mindegy, hogy ez az idő mennyi. Az SMR hengereket használhatjuk a regenerációs idő csökkentésére, ugyanis a masszírozó henger segítségével az izomzatunkat – keménység és felületi kialakítástól függően – át tudjuk masszírozni. Használat közben a masszírozott szövetekben a vérkeringés javul, a letapadt izmokat és hegesedett szöveteket lazítja, ezzel segítve a salakanyagok távozását az izomrostok közül, illetve a többlet oxigén segít a rostok regenerációjában.

Az SMR masszázshengert gyakran terápiás és rehabilitációs célokra is használják, ugyanis javítja a szervezet vérkeringését és használatával izmainkat segít rugalmasan tartani. A gyakorlatokkal testrészeink mobilitását is tudjuk fejleszteni, ami annyit jelent, hogy a kissé bemerevedett izomcsoportokat ellazítjuk. Ezzel nagy eséllyel sok sérülést el tudunk kerülni, javulni fog a komfort érzetünk és a testrészek mozgástartománya is nőni fog.

A hengert használhatjuk bemelegítő vagy edzés utáni levezető gyakorlatokhoz is.

A henger külső borítása egy 3D kidolgozású, keményebb EVA hab, amelynek a belső PVC cső ad merevséget.

Fontos megemlíteni, hogy az SMR masszázshengerekkel kezdőként bánjunk óvatosan és válasszunk egy puhább és sima felületű hengert, mert a kemény és durva kidolgozottságú eszközökkel kárt tehetünk izomzatunkban. Az interneten rengeteg oktató anyag található, melyek segítségével biztonságosan tudjuk az eszközt használni.

Mi az a fascia háló?

Röviden az izomcsoportokat körülvevő hártya. Fontos, hogy ez a hártya ne legyen túl feszes, ugyanis ez akadályozhatja az izmok munkáját, sérülésekhez, izomfájdalomhoz vezethet, illetve drasztikusan ronthatja az izmok regenerációs idejét.

Ruhaméret -
Márka Salta

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!