JutaVit Jód 100μg tabletta 100x

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Hozzájárul az idegrendszer, a mirigyhormonok termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez, a bőr normál állapotának megőrzéséhez.

100db / dob

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.090 Ft
Kívánságlistára teszem
íz
-
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 100!
JutaVit Jód 100μg tabletta 100x
1.100 Ft (866 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 100!

Leírás és Paraméterek

(Külön válogatás saját tapasztalatom alapján a futás szerelmeseinek)

A jód fontos nyomelem az emberi szervezet működésében. Jelen van a pajzsmirigy által termelt két hormonban, ebből 90% tiroxin, amely az emberi szervezet normális fejlődéséhez elengedhetetlen. (Például serkenti a növekedést, fokozza az alapanyagcserét, alapja a csontosodási folyamatnak, az agyszövet fejlődésének.) Az ősfejlődés során a pajzsmirigyhormonok nagyon korán megjelentek, mivel jelen vannak a legtöbb többsejtű szervezetekben, de szerepet játszanak egyes egysejtűek esetében is. A pajzsmirigy a jódot a véráramból szűri ki, és raktározza el, ezért nagyon fontos, hogy a táplálékkal és ivóvízzel elegendő mennyiségben vigyük be a szervezetbe. Azokon a területeken, ahol az ivóvíz nem tartalmaz jódot, szükséges a jódozott só fogyasztása. Hiánya a pajzsmirigy megnagyobbodásához (golyva) és tiroxin-alultermeléshez vezet. A tiroxin alultermelése esetén az alapanyagcsere 50%-kal is csökkenhet, ami fiatalkorban aránytalan törpeséget, szellemi visszamaradottságot eredményez, felnőttkorban testhőmérséklet-csökkenést, a beszéd, mozgás és gondolkodás lassulását, elhízást, valamint étvágytalanságot eredményez. Túltermelés esetén 100%-kal nőhet az alapanyagcsere (Bazedow-kór) és a tünetek az ellentételei a fentieknek: a beteg sokat eszik, mégis fogy, ingerlékeny, túlzottan élénk, a szemgolyók kidüllednek. A napi szükséglet felnőttkorban 0,15 milligramm. Az elemi jód minden élő szervezet számára mérgező (ezen a tulajdonságán alapszik fertőtlenítő hatása), nagy adagban (2-3 gramm) halálos méreg.

(A jóddal való mérgezés a gyakrabban előforduló, bár csak ritkán halálos mérgezések közé tartozik, minthogy ezen szernek (különösen a jódkáliumnak és a jódtinkturának) orvosi alkalmazása igen gyakori. Jódgyárakban, ahol a munkások folytonosan klórral, brómmal és salétromsavval keveredett jódgőzöknek vannak kitéve, a mérgezésnek úgy a heveny, mint a krónikus formája (jodismus acutus és chronicus) előfordul. Az első alaknál, mely kálium-jodid nagyobb mennyiségének bevételekor is szokott jelentkezni, a mérgezés jelei a következők: erős nátha („jódnátha”) és kötőhártya-gyulladás, könnyezés, nyálfolyás, fulladozás (mint az asztmánál), esetleg hangrésgörcs következtében halál, vagy ha a mérgezett tovább él, akkor légcsőhurut és tüdőgyulladás. Gyakran orrvérzés, fehérjevizelés, hemoglobinuria és jellemző bőrkiütés, ún. jódakne is észlelhető. Mindezen gyulladásos jelenségeket a szabad jód okozza; mert igaz, hogy a vér nátrium-bikarbonátja a jódot nátrium-jodiddá és nátrium-jodáttá alakítja, de e kettő a szervezetnek savanyú nedvei által (p. az agykéregben és az orr nyálkahártyáján Ehrlich szerint jelenlevő salétromsav által) elbontatnak és ekkor szabad jód hasad le. A heveny mérgezésben elhaltak boncolásakor a légutakban és a tápcsatornában - nevezetesen a nyelőcsőben és a gyomorban - a nyálkahártya duzzadtsága, gyulladása, sőt kezdődő elhalása mutatkozik, a májban és a vesében pedig elzsírosodás. A gyógykezelés fehérjés italoknak (tojás), alkénessavas nátriumnak, jégpiluláknak és ópiumos szereknek adásában áll. A heveny mérgezés (melynek állatokon történt első beható tanulmányozása Rózsahegyitől származik) utóbbi időben gyakran onnan származott, hogy petefészektömlők üregébe sok jódtinkturát fecskendeztek. A krónikus mérgezés általános rosszulléttel, lesoványodással, kachexiával jár, mely makacs tüdőhuruttal és gyomorkatarussal, álmatlansággal, a kezek reszketegségével, a fogak zománcának megromlásával kapcsolatos; sőt elmebajok is származhatnak belőle. Gyógyításának első feltétele természetesen a jóddal való foglalkozásnak (gyárakban) és a jódtartalmú gyógyszerek szedésének azonnali abbahagyása.)

Aktív összetevők (1 tabletta)
Jód 100μg 66,67NRV%
NRV%: tápanyagok mennyisége a napi beviteli referenciaértékek %-ában kifejezve

Adagolás
Naponta 1 vagy 2 tablettát étkezés után bő folyadékkal lenyelni.

Tárolás
Szobahőmérsékleten, közvetlenül napfénytől védve, lezárt dobozában.

Összetevők
Tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz, kalcium karbonát), fényező anyag (sztearinsav), csomósodást gátló (magnézium sztearát), kálium jodát.

Figyelmeztetés
Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Jódot tartalmazó étrend-kiegészítő.

Gyártja és forgalmazza
JuvaPharma Kft.
H-2215 Káva, Bényei út 9.

OÉTI 16160/2015

Márka Jutavit

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók