inov-8 X-Talon 200 terepfutócipő (szürke-narancs-kék)

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Ajánljuk széles lábfejre extrém terepfutáshoz neutrális lábboltozatra.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes
Kívánságlistára teszem
Cipőméret
eu - 38
44.900 Ft (35.354 Ft + ÁFA)
Menny.:db
inov-8 X-Talon 200 terepfutócipő (szürke-narancs-kék)
44.900 Ft (35.354 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Termék paraméterek

Listaár:  
   
Felhasználási terület: Extrém terep futás, tájfutás, ultrafutás
Kollekció: Unisex
Szélesség: széles lábfejre
Első kiadás éve: 2016 tavasz/nyár
Felső rész anyaga: Gumi és gyöngyvászon, teljes DWR
Talp típusa: Sticky rubber - Jól tapadó gumi talp
Szín: szürke-narancs-kék
Súly: 200 g (UK 9.0 = 43-as méret súlya)
Csillapítás: 1 réteg
Stabilitás: Neutrális lábra (nincs megtámasztás)
Sarokemelés (drop): 3 mm

A X-Talon 200 extrém terepfutó cipő kétféle változatban került kiadásra. A 2015-ös kiadás különösen spartan race versenyeken tesz jó szolgálatot. A felső része sűrű szövésű, s víztaszító bevonattal ellátott (DWR). Orránál viszont hálós szerkezetű a felsőrész. A befolyós sáros víz itt ki is tud folyni. Több gondoskodás igényel, ami a használat utáni alapos takarítását jelenti. A 2016-os kiadásnál (azaz ez a termék) az egész felsőrész sűrű szövésű, víztaszító bevonattal ellátott (DWR). Mivel ez zártabb, nem javasoljuk sáros-vizes versenyekre. Szellőzése valamivel rosszabb, mint a 2015-ös kiadásé. Ez is törődést igényel, de kevésbé kényes, s tartósabb.

Durable water repellent
Tartósan víz- és sártaszító bevonat. Ez a bevonat hosszú ideig vízlepergetővé teszi az anyag felületét, így nem ázik át rövid időn belül a cipőd a latyakos, vizes terepen. Hasonló, mint a Gore-Tex vagy a ClimaShield, de attól eltérő technológia. Időnként felújítani szükséges lehet. Az újabb kiadásnál már a teljes felső rész megkapta a vízlepergető bevonatot.

 

Standard fit
Széles lábfejre illeszkedő cipő. Az orrésznél nagyobb hely jut a lábujjaknak, így azoknak sem kell lemondani a kényelmes cipőről, akiknek széles a lábfeje.

One Arrow Midsole
Egy nyíl magasságú sarok a talajjal való érintkezés káros hatásainak csillapítására A középtalp párnázottsága különböző fokozatokra van beállítva, hogy a sarokra ható káros rezgések minél kevésbé károsítsák az csontvázat és ízületeket. Mivel ez a cipő rövidtávú versenycipő kifejezetten könnyű kivitelben, ezért a párnázottsági és csillapító hatása kisebb. Ennek oka a terepen való futáskor a homokos, sóderes vagy füves talaj lényegesen rugalmasabb mint a köves vagy beton talaj. A terepi futáskor pedig az alacsony sarok lényegesen nagyobb stabilitást ad a talajra érkezéskor mint a nagy csillapítású de magas sarok. Ezek alapján a terepi futáskor fontosabb szempont a talajfogás stabilitása mint a rugalmas talajfogás érkezésekor keletkező kisebb mértékű káros rezgések elnyelése.
 

Sticky RubberTM Vegyület az alsó talpon - szabadalmaztatott fejlesztés:
A cipő talpa különleges erős de nagyon tapadó gumiréteggel van ellátva, amely egy speciális mászó gumitechnológia kifejlesztésével jött létre. Ez a műanyag optimalizálja a csúszásmentességet nedves körülmények között. Ezt a gumifajtát használják a sziklamászók cipőinek talpánál és orránál, hogy minél határozottabb tapadást biztosítson a sziklákon még vizes nedves időben is. Mindenki próbált már esős időben domboldalon megkapaszkodni akár kövesebb, sziklásabb vagy akár füves felületen. A hagyományos gumiborítású nagy kopásállóságú talpak könnyedén megcsúsznak, míg a Sticky RubberTM anyagú talpak anyaguk és a határozott bordázat eredményeként tökéletesen megtapadnak.

RopeTec
Kötélmászáshoz megerősített belső oldal, mely nem ég meg a súrlódástól. Nagyon tapadó gumiréteggel van ellátva, mely nagymértékben javítja a mászás hatékonyságát, biztonságát.

Márka inov8

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!