inov-8 Mudtalon női terepfutó cipő precision fit 001145-SBNY-P-001

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Igazi sárcipő minden terepre. A magas stoplik vagy jól tapadnak vagy nagy csillapítást adnak attól függ mennyire kemény vagy laza a talaj a lábad alatt.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes
Kívánságlistára teszem
Cipőméret
52.900 Ft (41.654 Ft + ÁFA)
Menny.:db
inov-8 Mudtalon női terepfutó cipő precision fit 001145-SBNY-P-001
52.900 Ft (41.654 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

265 grammjával a könnyű terepes cipők közé tartozik. A Mudtalon Speed-hez képest valamivel vastagabb középtalppal rendelkezik, de így is érzed és reagálni tudsz a lábad alatt lévő talajra.

A sáros, felázott talajon is jól kapaszkodnak a Mudtalon 8 mm-es karmai, de a vizes köveken is megbízható tapadású. A kecskepatára emlékeztető stoplik nem gyűjtik össze a sarat, hanem minden lépésnél kihullik, nem nehezül el a cipő, és nem romlik az irányíthatóság.

A cipő vadonatúj anatómiai formája átöleli a lábfej természetes kontúrjait. Kétféle szélességben készül, a Precision Fit keskeny és normál lábfejre, a Wide Fit széles és extra széles lábfejre illeszkedik jól. A legnagyobb szélességbeli eltérés elöl, a lábujjaknál van, de mindkét kaptafa a lába valós alakját követi le.

Válaszd a wide Fit szélességű cipőt ha extra széles a lábad, vagy komfortosabbnak érzed ha több hely marad a lábfejednek a hosszabb futások esetén is. A feszes (precision fit) cipő Trükkös terepeken nagyobb mozgékonyságot, gyorsabb haladást tesz lehetővé, míg  szélesebb cipő engedi terülnia  lábad ha hosszan kapja  aterhelést.

Ha széles a lábfejed, vagy neked kényelmesebb ha bőven van hely elöl, akkor a Wide Fit-et javasoljuk. Ez akkor is hasznos, ha nagyobb távolságokat jobban terül a lábad.

A sarok biztonságos, zárt érzetét a MET-CRADLE biztosítja. Vastag fedőcsíkok kötik össze a lábfej közepét a sarkával, amely behúzódik, amikor meghúzza a fűzőt. A lábfej alatt egy rugalmas ROCK-PLATE védi a lábadat az éles szikláktól és a fák gyökereitől.

A MUDTALON felső része ballisztikus nejlonból készült. Ez a masszív és robusztus anyag védelmet nyújt a növényzet és a sziklák ellen a dombokon és hegyekben.

 1. Ballisztikus nejlon felső rész

  A tartós ballisztikus nejlon felső rész zárt szövet így a homok a sár nem jut át a vásznon. Az apró kavicsok ellen a bevarrt nyelve megakadályozza ezek cipőbe jutását, amelyet hatásos lábujjvédő egészít ki. Amennyiben futókamáslit is viselsz a cipőhöz, garantált, hogy a cipőbe se sár, se homok, se törmelék nem jut be.
  A Met-Cradle szalagok a fűzőszemektől lábfej közepét összekötik a sarokkal, így a fűző meghúzásakor a láb alakját követve precízebben a lábfejre simul, ami jobb, stabilabb tartást biztosít még oldalazásnál is. A cipőbe bejutó víz ha nem is két lépés múlva kiömlik, de képes kijutni az elkövetkező 20-40 lépést követően. Ha és amennyiben a víz ki be jutásának sebessége fontos, válaszd speed cipőt ami nem képes magában tartani vizet.  

 2. BOOMERANG talpbetét

  Ez a fajta talpbetét több száz habszivacs gömböcskét tartalmaz, amelyek összenyomódnak és visszarugóznak, ami 40%-os energia-visszaadásra képes a lépés során.

 3. Lábfejszélesség

  A Mudtalon követi a lábfej természetes anatómiáját. Elöl a lábfej résznél, más gyártók által straight fit elnevezésű a lábalakot jobban lekövető alakú.  Ez azt eredményezi, ha volt valaha olyan, hogy a cipő a nagy lábujjat nyomta miközben a hossza jó volt, akkor ez a cipő kaptafa alkalmas, hogy a pont méretet válaszd belőle anélkül, hogy a extra szélesség a láb tartását gyengítené. A cipő kétféle szélességben kapható, válaszd a lábadnak megfelelőt. HA extra keskeny  a lábad akkor marad a klasszikus X-talon 212 vagy 210 széria.

 1. STICKYGRIP™ külső talp

  A StickyGrip™ lágy extra erősen tapadó gumiból készült 8 mm-es mélységű, karomszerűen kapaszkodó stoplik amik olyan tapadást biztosítanak mintha szöges cipő lenne akár puha sárban, a vizes fűben, is mint úgy a nedves sziklákon, vagy keményebb talajú ösvényeken is megbízhatóan tapadnak. A talp alatt végigfutó Meta-Shank lemez védi a lábat az élesebb sziklák által túlzott nyomástól, ami fárasztja a lábat, azzal együtt megmarad a talajérzet is. A 8mm magas vagy másik irányból nézve mély stoplik alakja a talppárnán a felfele hajtó irányba fejtik ki maximális tapadó hatásukat, míg a sarok alatt amikor lefelé száguldunk ad nagyobb stabilitást tapadást és biztonságot  mert ott fordított irányban állnak a stoplik, ha fékezed a lefele haladást és teli talpa vagy sarokra érkezel kevésbé hatékonyan futva. 

 2. Metaflex külső talp
  A talpon a láb mozgását segítendő metaflex könnyítés a talppárna alatt segíti a láb természetes mozgását a talajfogás és elrugaszkodás hatékonyságában.

 3. POWERFLOW PRO Középtalp

  A Mudtalon Speed-nél vastagabb a csillapító párnázás így a talp kialakítása jobban hasonlít egy klasszikus cipőtalphoz, de azért  még így is megmarad a terepfutásnál hasznos magasabb fokú talajérzet, ami különösen egyenetlen, technikás terepen nagyon hasznos. A powerflow hab inkább energia visszaadó tulajdonsággal bír a boomerang belső talpbetéttel együtt, mert laza talajon a puha energia elnyelő talp kevésbé hatékony.

Márka inov8

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!