Üdvözlünk a Futashoz.hu webáruházban!

Sümeghy szőlőmag őrlemény homoktövissel sum01

További képek

Sümeghy szőlőmag őrlemény homoktövissel sum01
1 650 Ft

Elérhetőség: Készleten

A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb. A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére és az emlékezet megőrzésére.
Leírás

Részletek

Akár egészségmegőrzésről, akár szépségápolásról van szó, a szőlő egymagában hasznos segítség lehet. A bogyó héja, húsa, leve, de még a magja is értékes anyagok tárháza: 

 • így teljes körű segítséget nyújt a sejtek idő előtti öregedése elleni harcban,

 • gyulladáscsökkentő  

 • segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.

 • erősíti az immunrendszert és az érrendszert

 • segít a szívinfarktus elleni védelemben,  

 • aktiválja az idegrendszert,

 • erősíti a rövid távú emlékezetet.

   

  A szőlőmag őrlemény por állagú, olyan az íze, mint a friss szőlőmagnak. Kicsit kesernyés, de nincs sem savanyú, sem erjedt íze, mivel friss szőlőből készül.

   Fogyasztási módok: meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

  A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetőnkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb. A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére. A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressz tűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.

   

  Magas a B-vitamin tartalma (különösen a B12), gazdag C-vitaminban. Ennek és a sok ásványi anyagnak (magnézium, kalcium, kálium) valamint a nyomelemeknek (szelén, cink, vas, mangán) köszönhetően energiával töltik fel a bőrt.

  A szőlő héja is tele van természetes sejtvédő anyagokkal. Gazdag flavonoidokban (növényi eredetű antioxidáns vegyületek), és a hasonló hatást nyújtó polifenolokban (immunerősítő, érvédő vegyületek).  

  Tudjuk, hogy az egészséges a mediterrán étrend a miénknél lényegesen több zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, tehát sokkal többet fogyasztanak a két „fiatalságőrző” vegyületből, a flavonoidokból és polifenolokból is. A szőlőben rejtőző gyengéd gyümölcssav fokozza a sejtek újratermelődését, megszabadítják a bőrünk felszínét az elhalt sejtektől és tompítják az apró foltokat.

  A szőlőmag őrleményben nagy mértékben megtalálható polifenol vegyületek ezeket a negatív hatásokat képesek semlegesíteni, antioxidáns hatásuk által. Keringési problémák esetén a szőlőmag kivonat különösen ajánlott. A hajszálérszűkületet és az allergiát is sikerrel enyhíti, immunerősítő, a kötőszövet védelmét is biztosítja és erősíti azt, növeli a bőr rugalmasságát azáltal, hogy képes stabilizálni az elasztint és a kollagént. Gyulladáscsökkentő, ízületi problémákon is segít. Mivel hatóanyagai átjutnak a vér-agy gáton, az agysejteket is védi a szabadgyökök általi károsodástól. Az egészséges koleszterinszint beállítását is elősegíti.

  A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint. Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt.

   A szőlő magjából sajtolt olaj igazi hidratáló bomba, test szerte javítja a bőr rugalmasságát. Az élelmiszer-, a gyógyszer- és a kozmetikai ipar számára a szőlő magjából nyerhető olaj igazi kincs.

  A XIX. századtól kezdődően a szőlő darálása, majd préselése után visszamaradt törkölyből nyerik ki a magot. Ezt az eljárást alkalmazzák Magyarországon is már 1935. óta.  A kifőzött szőlőtörkölyből nyert mag 6-12 %, míg a nyers törkölyből származó mag 12-18 % olajat tartalmaz. Az olajnak magas a linolsav tartalma, közel 70%, ami a bőr vízháztartásának a szabályozásában játszik szerepet. Ennek köszönhető, hogy a szőlőmag-olajat tartalmazó krémek remekül hidratálnak.

  Az őrlemény rost tartalma jó az érrendszer karbantartására, a koleszterin szabályozására, sőt szabadgyök-megkötő képességének hála, bizonyos ráktípusok ellen is működik. A kutatók szerint ötvenszer erősebb antioxidáns-hatással bír, mint a C-vitamin. Az általános értelemben vett előnyeit még tovább fokozza, hogy tudomásom szerint azon növények, amelyeket csak nagyon alacsony mennyiségű vegyszer ér, erősebb védekező mechanizmussal rendelkeznek annak köszönhetően, hogy magasabbá válik a rezveratroltartalmuk.

  A szőlő az egyik legelterjedtebb gyümölcs, melyet széleskörben termesztenek a világon.

  Nagy mennyiségű élettanilag aktív vegyületet tartalmaz, magába foglalva az antocianint és a rezveratrolt, melyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre. A jótékony hatást főként a fenolos vegyületek antioxidáns aktivitása eredményezi, mely jelen van magában a gyümölcsben, illetve a belőlük készült alkoholos termékekben.

  A gyümölcsök közül a szőlő kiemelkedően magas polifenol vegyületekkel bír. A szőlő fenolos vegyületei főként a bogyóhéjban lokalizálódnak, melyeket két csoportra oszthatunk: a flavonoid fenolokra (katechin, quercetin, antocianin) és a nem falovonoid fenolokra (fahéjsav és származékai, benzoesav és származékai és a stilbén vegyület csoport). Az antocianinok nagyon fontos polifenolok a kékszőlők héjában, míg a flavan-3-ol a bogyó magjában akkumulálódik.

   A kékszőlők héjában és magjában található összetevők közül fontos szerepet játszanak az antioxidáns aktivitás szempontjából a katechin, epikatechin, quercetin és transz-rezveratrol. A nem-flavonoid vegyületek közül jelentős az élettani hatással rendelkező rezveratrol, mely a stilbének családjába tartozik.

  A rezveratrolnak (főleg a magban található meg) kettős élettani szerepe van: pozitívan hat a szív-és érrendszeri megbetegedések, illetve a rák kialakulása ellen, másrészt a 3, 4᾽5- trihidroxistilbén szintetizálódik a növényben, melynek következményeképpen kiküszöböli a környezeti stressz káros hatásait, valamint védőanyagot fejt ki a szőlő patogén fertőzéseivel szemben. Tehát a szőlő és a bor preventív tulajdonságait a bennük rejlő élettanilag aktív vegyületeknek köszönhetik. E vegyületek jelenléte technológia függő, mind a szőlészet, mind a borászat szempontjából. Ezek a vegyületek megőrzik és javítják az erek rugalmasságát, ezáltal csökkentve az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és keringési betegségek kialakulásának esélyét, illetve ezek a komponensek hozzájárulnak a rák megelőzéséhez és a sejtek élettartamának növeléséhez.

  A külvilágból érkező káros hatások és anyagok – szennyezett levegő és víz, stressz, tartósítószerek, pollen – a szervezetben olyan szabadgyököket kezdenek előállítani, melyek sejtkárosító hatásúak. A szőlőmagból készült kivonat húszszor erősebb, mint az E-vitamin, ezt az oxidatív szennyezések és a vas semlegesítésén próbálták ki. A szőlőmag őrlemény polifenolos összetevői a sejtek védelmét biztosítják a szabadgyökök által okozott károsodásokkal szemben. A szőlőmag az egyik legerősebb természetes antioxidáns.

  A szabadgyököknek nagy szerepe van az általános leépülési és az öregedési folyamatokban, ezt kutatások igazolják. A kozmetikában szinte minden területen bevethető. Megtalálhatjuk a vékony szálú, erős igénybe vételnek kitett hajra kifejlesztett hajápolókban, a bőrregeneráló arc- és testápoló termékekben, a szemkörnyék ápolókban, az ajakírekben és a kézkrémekben. Használhatjuk akár lábfürdőhöz is, mert remekül frissít is az ápolás mellett. Az aromaterápiás masszázsoknál úgynevezett vivőolajként is alkalmazzák, mert közömbös illata lehetővé teszi, hogy „hígítóként” szerepeljen. Az olaj a bélrendszer számára jelent különösen sok előnyt, az emésztőrendszeren túl azonban a szív- és érvédelem szempontjából is nagy a jelentősége.

További információk

További információk

Gyártó Sümeghy
Íz -
Brand Logo Nem