Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FitFeet lúdtalpszőnyeg minden korosztálynak Fitfeet001

Ár:
16.290 Ft (12.827 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Egy hazai fejlesztésű termék, mely nagyban segít megelőzni a lúdtalp kialakulását, vagy karbantartani az egészséges lábboltozatot.

A lúdtalp nem más, mint a lábfej harántboltozatának lesüllyedése. Az elsődleges panaszok a lábfej és az alsó végtag gyors fáradása, de hosszútávon ennél sajnos sokkal komolyabb következményekre kell számítani. A lábcsontok megváltozott helyzete miatt fájdalommal járó ízületi kopások jelentkeznek, a térdkompenzáció következtében x láb, ezzel együtt pedig korai artrózis alakulhat ki. A medenceszög kibillen, a gerinc csigolyái elmozdulnak, és kialakul a gerincferdülés.

Elérhetőség: Elfogyott
Szállítási díj: 1.090 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 
FitFeet 2 db / csomag
Termék mérete: 26 cm X 26 cm (1 db)
 
 
A lábunk egészségi állapota meghatározza életminőségünket, ezért annyira fontos a statikai jellegű lábelváltozások kialakulását megelőzni, vagy a már kialakult állapotot kezelni.
 

 
Lábunkat napközben cipőbe zárjuk. Utunk nagy részét aszfalton, parkettán, mesterséges környezetben tesszük meg, amivel csak megnehezítjük a lúdtalp kezelését és elgyengítjük talpizmainkat. A FitFeet lúdtalpszőnyeg otthonába viszi a talaj természetes formáit és a lúdtalp torna lehetőségeit. Napi 5-10 percet mezítláb a FitFeet lúdtalpszőnyegen állva, akár zuhanyzás, fogmosás, a tükör előtt, vagy akár játék közben észrevétlenül erősíti talpizmait, ezzel segítve a lúdtalp kezelését.
 
Miért a FitFeet lúdtalpszőnyeg a megoldás?
A 18. században élt katolikus pap és természetgyógyász, Sebastian Kneipp figyelte meg először, hogy a hideg víz és a különböző formájú és méretű kavicsok okozta nyomás jótékonyan hatással van a lábakra. A FitFeet lúdtalpszőnyeg e természetes felületeket utánozva fejti ki pozitív hatását. Használatával megőrizhető az egészséges lábboltozat, már kialakult lúdtalp esetén pedig fokozható a renyhe talpizmok működése és az ízületek stabilitása.
 
Gyógytornászok véleménye a FitFeet lúdtalpszőnyegről:
 
"A Fitfeet lúdtalpszőnyeg fejleszti az egyensúlyérzéket és megmozgatja a talp és lábszár izmait. Ez hat leginkább a lúdtalp ellen."
(Fazekas Edit)
 
"Haza is vittem belőle a gyerekeimnek. Ők és férjem a mosdó előtt használják. Én néha beviszem a konyhába is."
(Antal Zsuzsa)
 
"Azért szeretem használni, mert a pácienseim értékelik a változatosságot. A Fitfeet lúdtalpszőnyeg végre valami új!"
(Gerendás Eszter)
 

Termékismertető

A FitFeet lúdtalpszőnyeget gyermekek és felnőttek számára fejlesztettük, hogy megelőzhessék a lúdtalp kialakulását, leküzdhessék annak káros hatásait és segítsék a lústalp kezelését. Rendszeres használatával erősíthetik talpizmaikat, stimulálhatják reflexzónáikat és otthonukba vihetik azt a lúdtdalp kezeléséhez szükséges természetes járófelületet, amelyhez talpunk évezredek során hozzászokott.

Lábunkat napközben cipőbe zárjuk. Utunk nagy részét aszfalton, parkettán, mesterséges környezetben tesszük meg, amivel csak megnehezítjük a lúdtalp kezelését és elgyengítjük talpizmainkat. A FitFeet lúdtalpszőnyeg otthonába viszi a talaj természetes formáit és a lúdtalp torna lehetőségeit. Napi 5-10 percet mezítláb A FitFeet lúdtalpszőnyegen állva, akár zuhanyzás, fogmosás, a tükör előtt, vagy akár játék közben észrevétlenül erősíti talpizmait, ezzel segítve a lúdtalp kezelését. Előzze meg a lúdtalp kialakulását és erősítse talpizmait a FitFeet lúdtalpszőnyeggel!

A lúdtalpról                                                                          


A lúdtalp az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma, egy szerzett statikai elváltozás, amit civilizációs betegségnek is neveznek. Talpunk teherbírása és megterhelése közötti egyensúly megbomlása következtében alakul ki. A láb túlzott megterhelését a szalag- és izomrendszer hosszú ideig nem képes elviselni, elfárad. Ez vezet a talpboltozat fokozatos süllyedéséhez, a lúdtalphoz, amit főleg lúdtalp tornával lehet korrigálni.

Előfordulását igen tág határok között határozza meg a szakirodalom. Majdnem minden második gyermek lúdtalpas, ezek jelentős része tudatos lúdtalp kezeléssel, lúdtalp tornával megszüntethető. Tapasztalatok szerint minden huszadik felnőtt szenved a lúdtalp következményeitől és keresi a lúdtalp torna lehetőségeit a panaszok megszüntetésére. Ezért is érdemes a lúdtalp kezelését mindenképpen gyermekkorban, a panaszok megjelenése előtt elkezdeni. A lúdtalpasság mértéke és a panaszok sokszor nincsenek arányban egymással. Lehet egy lúdtalpas élsportoló is panaszmentes, ill. egy látszólag ép lábszerkezettel bíró ember is panaszos, de a lúdtalp torna már enyhíteni tudja a panaszokat.

A lúdtalp kialakulása megelőzhető lúdtalp torna segítségével. A lúdtalp torna lényege a talpizmok fejlesztése, ami már kisgyermek kortól ajánlott, valamint a túlzott terhelés (pl. túlsúly által) elkerülése. Ha már kialakult a lúdtalp, a lúdtalp kezelése kora gyermekkortól idősebb korig egyaránt szükséges a lúdtalp torna használatával. Megoldás lehet a passzív alátámasztás betéttel, de különösen fontos az aktív stabilizáló izomzat megerősítése, karban tartása a lúdtalp torna során. Fontos az un. rizikótényezők (pl. túlsúly, nem megfelelő cipő, vagy járási technika) felderítése, és kiküszöbölése.

Az egészséges talp-boltozat kialakulása és hatása

Egy csecsemőnél, kisgyermeknél nem beszélünk lúdtalpról. A gyermek talpának csontozata és izomzata fokozatosan fejlődik. A csúszó-mászó gyermek talpizomzata az első talpra állásig és lépésekig fontos fejlődési szakaszon megy keresztül, melyet siettetni nem szabad. Ezért ne siettessük a kisgyermekek felállítását és első lépéseinek megtételét! A talp izomzatának és csontozatának túlterhelése ebben a korban már hozzájárul a lúdtalp későbbi kialakulásához.

Nagyon fontos az is, hogy a kisgyermek sokat járjon mezítláb fűben, homokban, egyenetlen természetes talajon is, különben könnyen kialakulhat a lúdtalp és lúdtalp tornára lesz szükség. A lábboltozatot fenntartó izmok és csontok fokozatosan fejlődnek, a gyermek növekedésével párhuzamosan. Optimális esetben a talpizmok folyamatos munkájának eredményeként a serdülőkor végére kialakul az az egészséges talp-boltozat, amely a továbbiakban számos mozgásszervi panasz kialakulását akadályozza meg. Az egészséges talpboltozat olyan csillapító szerepet lát el, mely csökkenti a gerincoszlopra és az ízületekre ható erőt, és hozzájárul ahhoz, hogy váz- és izomrendszerünk hosszú időn át panaszmentes életet biztosítson számunkra. Ebben a folyamatban a legfontosabb tényező a talpizomzat.

A lúdtalp kialakulása

A szakirodalom az életkorhoz kapcsolódóan gyermekkori és felnőttkori lúdtalpat különböztet meg. Mindkét lúdtalpfajta kialakulásának közös vonása, hogy a talpboltozat izmai nem tartanak megfelelően, amin lúdtalp tornával lehet segíteni. A szalagok megnyúlnak, a boltozatok lesüllyednek, megszűnik a láb működéséhez szükséges lengéscsillapító funkció. A lúdtalpas ember legfőbb panaszai, a sarok-, vagy lábközép fájdalom, lábizomgörcs, fáradtság, későbbiekben térd-, csípő-, hát-, derék fájdalom, sőt fejfájás is, amiktől lúdtalp tornával szabadulhat meg.

 

A lúdtalp kezelése

A lúdtalp gyermekkorban lúdtalp tornával megelőzhető és kezelhető, elsősorban a talpizomzat megerősítésével. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a felnőttkorra kialakult talpboltozatot a talpizmok megerősítésével kismértékben lehet lúdtalp tornával korrigálni. Ezért fontos, hogy az aktív lúdtalp kezelésének új lehetősége a FitFeet lúdtalpszőnyeg. A FitFeet lúdtalpszőnyeg rendszeres használata mellett karban tarthatjuk talpizmainkat. A lúdtalp tornával talpunk „lengéscsillapító” funkciója megerősödik, a vázrendszerünkre ható káros erők tompíthatók. A lúdtalp kezelésével a panaszok megszűnhetnek. A FitFeet lúdtalpszőnyeg magában egyesíti a lúdtalp torna, a Kneipp-kúra, valamint a természetgyógyászat-reflexológia lehetőségeit.


A FitFeet lúdtalpszőnyeg masszírozó hatásával stimulálja a talp izmait, segíti a lúdtalp kezelését, megszünteti a talp fáradtságát, a talpfájdalmakat, gyorsítja az anyagcserét és enyhíti a fejfájást. A lúdtalp kezelés hatására, a láb ízületei mobilizálódnak, ezzel párhuzamosan az izomerősítő gyakorlatok az ideális talpszerkezetet hatékonyabban tudják helyreállítani. A lútalp tornában található talp „rugó funkciójának” javítása hatással lehet a panaszos térd- és csípőízületekre, valamint a gerincre egyaránt.

A lúdtalp torna a Fitt Feet Lúdtalpszőnyeggel használható otthonunkban mindenütt, ahol jellemzően mezítláb tartózkodunk: fürdőszobában (mosdó előtt, de akár zuhanytálcában, kádban is), folyosón, gyerekszobában, nappaliban. Ajánlott az irodában az íróasztal alatt, tornatermekben. Gyógytornászok nagyobb felületen számos lúdtalp tornai gyakorlatot végeznek el.

A FitFeet lúdtalpszőnyeg kisgyermekkortól idős korig mindenkinek ajánlható. Ajánlott otthoni lúdtalp kezelései használatra, gyógytornászoknak, mozgás- és manuáltherpeutáknak, óvodáknak és iskoláknak egyaránt.

Ajánlott a lúdtalp torna a panaszos és panaszmentes lúdtalpasoknak, valamint azoknak, akik lúdtalp deformitás miatt térd, csípő, vagy gerincpanaszoktól szenvednek.

Egyéb felhasználási javaslatok

Kneipp-kúra

Már az ókori Egyiptomban használták a vizet különféle megbetegedések kezelésére. Sebastian Kneipp, XIX. században élt német katolikus pap szerint, aki a természetgyógyászat egyik úttörője, a betegségek jó része a vér és a szövetnedvek rossz összetételére, azok helytelen eloszlására és a testi, lelki és szellemi erők kimerültségére vezethető vissza. Az elváltozásokon szinte minden betegség esetén sokat segíthet a hideg és meleg víz megfelelő helyen és módon történő alkalmazása. A napjainkban elsősorban Kneipp-taposóként ismert kavicsos talajú, lábszár-magas hideg. és melegvizes medencék használata terjedt el. A lúdtalp torna a FitFeet lúdtalpszőnyeg segítségével a fürdőkádjában is elkészítheti saját Kneipp-taposóját. A Kneipp-kúra a gyógyításon kívül a megelőzésben is jól használható, hiszen edzi az immunrendszert, javítja a keringés, a vegetatív idegrendszer tónusát és használható lúdtalp tornaként is.

Mikor segít a Kneipp-kúra?

  • Idegrendszeri problémák esetén: álmatlanság, migrén, vegetatív funkciós zavar, neuralgia, övsömör, isiász, részleges bénulás.
  • Szív- és érrendszeri betegségeknél: érelmeszesedés, koszorúérgörcs, magas vagy alacsony vérnyomás, érszűkület.
  • Nőgyógyászati problémák esetén: kismedencei gyulladás, menstruációs rendellenesség, heves alhasi görcs.
  • Visszatérő gyulladás, fertőzés esetén: felső légúti, húgyúti, emésztőszervi betegségek.
  • Funkcionális és más szervi bántalom: gyomorfekély, vese-, epekő, egyes bőrbetegségek, ízületi betegségek.
  • Anyagcsere-betegségek: cukorbetegség, elhízás, köszvény.

Legelterjedtebb módszere: Víztaposás

Természetes vizekben vagy otthon, a fürdőkádban is végezhet hidegvíztaposást 5-10 percen át. Felüdít, felpezsdíti a keringést, stabilizálja az immunrendszert, segíti a lúdtalp kezelését. Minél magasabbra ér a víz (térdig érő a legideálisabb), annál jobb a hatás. A végén meleg, emelkedő hőfokú lábfürdővel fejezzük be a lúdtalp tornát!

Termékleírás

Alapanyag: EPDM (gumi, ~50 ShoreA keménységű)

Gyártási eljárás: Fröccsöntéses vulkanizálás

Előnyök:
rugalmas, semmilyen gondozást nem igényel, tisztítható és felülete fertőtleníthető, nem allergizál (orvosi gumikesztyű is készül belőle!), jól tapad, nem csúszik (szőnyegen, parkettán, csempén, kádban, zuhanyzóban, medencében, …), nagy tömege miatt (kb. 75 dkg) stabil, nem gyűrődik, nem szakad, alakját mindig visszanyeri, könnyen szállítható, rugalmasan idomul az alap formájához (pl. fürdőkád széle).

Forma:
lekerekített, természetes járófelület, nem szúr, stimulálja a talp izmait és reflex-zónáit, tetszőlegesen bővíthető, nem balesetveszélyes.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Telefon:+36307122842
E-mail:org@futashoz.hu

Elérhetõségek