Üdvözlünk a Futashoz.hu webáruházban!

Silva Trail Runner II fejlámpa USB-ről tölthető akkuval

További képek

Silva Trail Runner II fejlámpa USB-ről tölthető akkuval

Normál ár: 27 900 Ft

Special Price 25 500 Ft

Elérhetőség: Készleten

Futáshoz, túrázáshoz, sífutáshoz, minden aktív sporthoz. 140 lumen - intelligens fény
Leírás

Részletek

Termék paraméterek

Listaár: 27.900 Ft
Áramforrás: Li-Po 3,7 V, 1800mA, Akkumulátor jelzés, USB töltés
Felhasználási terület: Futáshoz, túrázáshoz, sífutáshoz, minden aktív sporthoz
Fény színhőmérséklet: inkább meleg, mint kékes hideg
Fényáram: 140 lumen - intelligens fény
Fényforrás: 1 db Power LED, 1 db magasfényű LED (fehérek)
Fényszűrők: Nincs
Hatótáv: 50 m
Ház anyaga: PC / ABS / aluminium
Lencse: Transzparens
Súly: 130 g
Tartozék: Elemtartó + öv, fejpánt, 3 db AAA elem
Üzemi hőmérséklet: -40°C - +40°C
Üzemidő: világítási módtól függően 30-100 óra
Világítási típusok: Silva Intelligent Light, 4 féle üzemmód
Vízállóság: IPX 6 - enyhén vízálló (monszunt nem szereti)
Cikkszám: 37401-2

Termék ismertető

Silva Trail Runner II USB fejlámpa

Ma már szinte természetes, hogy van a közelünkben olyan számítógép, áramforrás, mely USB csatlakozón keresztül képes ellátni árammal kütyüjeinket. A Trail Runner II ezen változata ki tudja használni ezt a lehetőséget. Ha pl. rendelkezel a Brunton Resync 9000 hordozható tápegységgel, Brunton Pulse 1500 picinyke, de jelentős mennyiségű energiát tároló áramforrásával, vagy van Brunton Torpedo 2800-ad, hosszú táborozás alatt, többnapos túlélőtúrán sem maradsz sötétben. 

Fenti képünk Brunton Hydrogen Reactor környezetbarát energiaforrással összekötve látható a fejlámpa. Ez a készülék hidrogén felhasználásával állít elő elektromos áramot, miközben egy kevés vízgőz keletkezik csupán. 

Még nagyobb a fényereje, mint az előző kiadásoknak (Az első Trail Runner csak 80 lumenes volt.), ugyanakkor a súlya tovább csökkent. Ha eddig azt írtuk a Trail Runner fejlámpákra, hogy ultrakönnyű, akkor a Trail Runnere ez fokozottan igaz. Fontos kiemelni, hogy a nagyobb fényerőhöz hosszabb üzemidő is társul. Teljes fényerőn 30 órán át képes világítani. Az ergonomikus fejpánt extra széles, így beállíthatod a saját fejméretedre. Csúszásgátlós elasztikus anyagból készült a fejpánt, ezért kényelmesen a helyén marad (tökéletesen illeszkedik), göröngyös talajon is. A Trail Runner II funkciói között is szerepel a Silva Intelligent Light technológia, amely egyszerre ad erős fényt távolra, és szórt fényt közelre. Nagyobb látótér, biztosabb léptek...

És mit is jelent ez az Intelligent light - azaz inetlligens fény?

A következőket:

  • Amikor egy normál tölcsérszerű fénnyel van dolgunk, akkor a fény kúpjában a palást dőlésszögét tudjuk változtatni ha messzebbi fényt szeretnénk - ekkor lesz egy pontszerű kis területet bevilágító, de nagyon távolra is világosságot adó fénynyalábunk. Ez akkor jó ha valamit a távolban keresünk, azaz be kell villantani egy magaslest, egy tornyot vagy egy tájfutóbóját.

Mi ekkor a hátrány? A közeli dolgokat csak úgy látjuk, ha a lámpát a lábunk elé, a kezünk elé vagy a bicikli kormányára a kilométerórára irányítjuk. És akkor mi lesz? A közeli dolgokat pásztázással nagy fényerőben látható, de a fény ami kijön a lámpából az visszajön a szemünkbe. Kell ez nekünk amikor odébb vak sötét van? A pupillánk összeszűkül és káprázni fog a szemünk, majd eltelik legalább 10-15 másodperc mire ismét a normál sötéthez és a lámpa messzi fényéhez szokik. Na ez a nem intelligens fény - mert nekünk kell intelligensnek lenni, mikor hova irányítjuk az erős fényt.

  • Ha azt akarjuk hogy a közeli dolgokat a látómezőnkben lássuk, a messzi dolgokat meg az ultra erős fénynyalábban, akkor kell nekünk az intelligens fény amit a Silva kifejlesztett. Ez abból áll, hogy az erős Power Led fénycsóva ami 10°-os látómezőben ad fényt 45 méteren (ez kb. 15-16 méter széles a 45 méteren) ami elegendő nekünk a normál haladáshoz, akár futva akár kerékpárral maximum 20 km/óra sebességig, és a két kis klasszikus fehér Led ad 5-8 méteres 180°-os fényt (környezeti sötétségtől függően), ami arra elég, hogy a kilométer órát lámpa odafordítás nélkül is lássuk a kormányon vagy a térképet a kezünkben tartva "vakulás" nélkül is olvasni tudjuk, de ha a lábunk elé nézünk akkor is lássuk az aktuális hepét és hupát. :)
  • Szóval ez az az intelligencia, ami segít az éjszakai túrában, futásban vagy kerékpározásban.

Ajánljuk a Silva Trail Runner II fejlámpát:

  • futóknak/terepfutóknak
  • túrázóknak
  • sífutóknak
  • és bármely aktív sporthoz extrém sport tevékenységhez

Apró adalék a Silva-minőséghez. Az alábbi kép első pillantásra "rendes" fotónak tűnik, pedig "csak" rajz. Nem csak az elektronika, ergonómia kap központi szerepet a mérnöki munka során, nem csak a felhasználóktól érkező visszajelzésekre figyelnek, de olyan apróságra is, hogy pontos képet alkossanak arról, hogy a megálmodott fejlámpa hogyan fog festeni a valóságban.

 

További információk

További információk

Szín Türkiz
Gyártó Silva
Brand Logo Nem
Cipőméret Nem elérhető