Üdvözlünk a Futashoz.hu webáruházban!

5 literes PRÉMIUM gyümölcslevek EZRKGY5L

További képek

5 literes PRÉMIUM gyümölcslevek EZRKGY5L
1 900 Ft

Elérhetőség: Készleten

Prémium minőségű hazai termesztésű és készítésű 100%-os gyümölcslevek sportolóknak, gyermekeknek, vagy a mindennapokra minden korosztálynak! Gazdagréten és környékén díjmentesen szállítjuk!

* Kötelező kitölteni

1 900 Ft
Leírás

Részletek

Alma           (Forrás: Wikipédia)

--------------------------------------------------------------

Tartalmaz: 

kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B-komplex vitaminokat, és némi C-vitamint is, ami a héjban található meg a legnagyobb mennyiségben.

Gyógyhatása:

A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel serkentik, elősegítik a táplálék felszívódását. Fontos hatóanyaga még a pektin, ami vízben oldva kocsonyás zselét alkot, valamint a héja cellulóz része, aminek béltisztító hatása van.

Alacsony vércukor esetén is hatékony, fogyasztása pótolja az ilyenkor szükséges glükózt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kajszibarack

A termés tartalmaz:

A gyümölcsöt magas C-vitamin (10 mg/100 g) és karotintartalom (1,8 mg/100 g) jellemzi, ezen kívül jó élelmi rostforrás (3,6 g/100 g). Jellemző ásványi anyagai: kálium, kevesebb foszfor, kálcium, magnézium. Béta-karotinban - melyből a legtöbb a magyar kajsziban van, a legkevesebb a rózsakajsziban - az egyik leggazdagabb gyümölcsünk. A béta-karotin a szervezetben alakul át A-vitaminná.

Gyógyhatása:

A barack tápanyagai szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében, erősítik az immunrendszert és fogyasztása jó hatású székrekedés esetén is. A természetes antioxidánsok közül kisebb mennyiségben tartalmaz likopint is, nagyobb mennyiségben pedig flavonoidokat. Mindkét vegyület gyulladáscsökkentő hatású, közömbösíti a szervezetben felszabaduló káros szabadgyököket, összességében pedig egészségvédő és betegségmegelőző szerepük van. Kutatások, kísérletek alapján ezek a vegyületek szerepet játszanak a rákos daganatok (például a prosztatarák) kialakulásának megelőzésében.

------------------------------------------------------------------------------------------

Körte

A termés tartalmaz

víz 79,19-85,5%, cukor 8,93-15,22, savtartalom 0,10-0,59%, tanin 0,17-0,26%,pektin 0,14-0,71%, fehérjetartalom 0,4%, zsírok kb. 0,4%, ásványok 0,14-0,54% ,C-vitamin 0,60-4,70mg%.

Kalóriaérték: kb. 260 J.

Gyógyhatás: 

cukorbetegség és vérrendszeri rendellenességek és veseelégtelenség kezelésére, a vér felújítására,a szív,a máj és az epe jobb működésére. A terápiákhoz, melyet csak hozzáértő szakértők segítségével próbálkozzunk, a fa levelét,friss termését,a belőle készült kompótot és a szárított termést alkalmazzák. A gyümölcsöt azonban mindennap fogyaszthatjuk frissen és kompót formájában.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meggy

Tápanyagértéke:

Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van. A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint biofklavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabadgyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsira olajat, még jobban megerősítjük testünk védelmi csapatát.

Gyógyhatása:

A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Őszibarack

Tápértéke: 

Kevés olyan gyümölcs van, amely több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot. Az állítások szerint az lenne az ideális ha minden növényben több lenne a magnézium, mint a kalcium, mert akkor jobb lenne ennek a két elemnek a felszívódása és a test jobban megtartaná, kisebb lenne a kalcium veszteség. Az őszibarackban sok a boron is, valamint a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.

Gyógyhatása: 

Az őszibarack ásvány és vitamin tartalma jó hatással van az egészségünkre. Sok A és C vitamin van benne, kálium boron és elég nagy mennyiségű szelén. Boron tartalmának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. Természetes antioxidáns. Az őszibarack A és C vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns. A bétakarotin együttműködik a C vitaminnal, valamint tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Így emeli az esztrogen hormont a vérben a változó korban levő nőknél is.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szilva

Tápértéke:

A szilva mintegy 85% víz, 10 dkg gyümölcs 58 kcal (244 kJ) energiát tartalmaz. Igen gazdag ásványi anyagokban (kálium, vas, magnézium), vitamintartalma azonban nem számottevő, kivéve B2-, és C-vitamin tartalmát. Szénhidráttartalma 13 g körül van, héjának élelmi rosttartalma jelentős, különösen az aszalt szilvának nagy a fajlagos élelmi rost- és gyümölcscukor-tartalma. Magas az aszalt szilva inulin tartalma is mely prebiotikumként

Gyógyhatása:

Magas az aszalt szilva inulin tartalma is mely prebiotikumként   táplálja  a  hasznos probiotikus bélbaktériumokat, ezáltal olyan környezetet teremt a bélben, mely segíti például a kálcium felszívódását. A növényi antioxidánsok közül antocián színanyagokat és flavonoidokat; rutint és quercetint tartalmaz jelentősebb mennyiségben. Mindezen anyagoknak köszönhetően javítja a szervezet ellenálló- képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben. Antioxidáns fenoljai (klorogénsavak) semlegesítik a szabadgyököket, ezáltal védik a sejtfalat.
Kiváló az étrendi hatása: a reggel, éhgyomorra elfogyasztott friss szilva vagy vízben áztatott aszalt szilva (élelmirost, a szorbit tartalmánál fogva) a legjobb ellenszere a székrekedésnek. Az aszalt szilva fontos szerepet tölthet be a csontrendszer védelmében, mivel a vízveszteség  miatt ásványi anyag tartalma bekoncentrálódik, így jelentősebb réz és bór tartalma segít  a csontritkulás megelőzésében.

További információk

További információk

Gyártó Ezerkert
Brand Logo Nem